Perintätoimiston kanssa yhteistyön aloittaminen tai perintätoimiston vaihtaminen saatetaan mieltää hankalaksi prosessiksi, jota se kuitenkaan useinkaan ole. Hyvä kumppanuus perintätoimiston kanssa on avain kannattavaan ja kustannustehokkaaseen liiketoimintaan. Tästä artikkelista saat apua yhteistyön aloittamiseen perintätoimiston kanssa.
Kun yrityksenne on aloittamassa yhteistyötä tai vaihtamassa kumppaniksi CreditVisorin, me autamme ja huolehdimme aina, että muutos sujuu jouhevasti. Meiltä saat kaiken tarvittavan avun ja tuen kumppanuuden alkumetreiltä asti.
Kumppanuus perintätoimiston kanssa
Kun yhteistyö perintätoimiston kanssa alkaa, on tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja. Yksi tällainen esimerkki voi olla asiakaskunnan informointi kumppanimuutoksesta laskutuksen yhteydessä.
Meidän tavoitteemme on, että perinnästä huolimatta asiakkaanne on vielä huomennakin yrityksenne asiakas. Kun perintä hoidetaan loppuasiakasta ymmärtävällä ja kunnioittavalla tavalla, asiakkaalle jää hyvä mielikuva paitsi perinnästä, mutta ennen kaikkea myös yrityksestänne. Asiakassuhde jatkuu perintätoimien jälkeenkin, jopa entistä vahvempana.
Tiivistettynä perintäprosessi toimeksiantajan kanssa etenee näin:
Kumppanuus alkaa yhteistyösopimuksella CreditVisorin ja toimeksiantajan välillä. Tämän jälkeen toimeksianto rekisteröidään ja aloitetaan vapaaehtoiset perintätoimet.
Jos vapaaehtoinen perintä ei tuota tulosta, siirrytään toimeksiantajan niin halutessa, oikeudellisen perinnän toimiin. Tämän jälkeen oikeuden päätös toimitetaan ulosottoon toimeenpantavaksi.
Perintäprosessin eteneminen pähkinänkuoressa:
- Sopimus perintätoimiston kanssa
- Toimeksiannon rekisteröinti
- Vapaaehtoisten perintätoimien aloitus
- Kirjeperintä
- Puhelinperintä
- Trattaperintä
- Oikeudelliset perintätoimet
- Haastehakemuksen laatiminen
- Riita-asioiden käsittely
- Täytäntöönpano ulosotossa
- Maksukyvyttömyys menettelyt
- Saatavien tilitys toimeksiantajalle
Mitä tarkoittaa vapaaehtoinen perintä?
Perintä lyhykäisyydessään tarkoittaa, että peritään maksua maksamattomaan laskuun tai muuhun velkaan. Perintätoimistot suorittavat vapaaehtoista perintää ja toimintaa säätelee perintälaki. Vapaaehtoisen perinnän keinoja ovat pääosin kirjeperintä eli maksumuistutukset ja maksuvaatimukset sekä puheluneuvottelut ja maksusuunnitelmien teko yhdessä asiakkaan kanssa.
Perintä alkaa laskun eräpäivän jälkeen. Maksumuistutuksen tarkoituksena on saada asiakas joko maksamaan velka tai tekemään maksusuunnitelma, asiakkaan taloustilanne huomioiden. Joskus maksusuunnitelman teko on helpompaa perintätoimiston kuin alkuperäisen velkojan kanssa. Perintätoimistot noudattavat toimissaan perintälakia ja hyvää perintätapaa. Meidän toimintatapaamme ja arvoihimme kuuluu lisäksi alhaisemmat perintäkulut pienissä pääomissa.
Vapaaehtoisesta perinnästä ei kuluttaja-asiakkaalle tule maksuhäiriömerkintää.
Miksi valita juuri CreditVisor perintäkumppaniksi?
Olemme vankka luotonhallinnan asiantuntija ja asiakastyytyväisyys on toimintamme kulmakivi. Perintäalan uudistajana haluamme tuoda perintään positiivisempia mielikuvia. Yrityksen luotonhallinnan kumppanina haluamme tarjota loppuasiakkaille hyvän asiakaskokemuksen. Me uskomme, että hyvin hoidettu perintä luo positiivisen kuvan myös toimeksiantajasta ja nopeuttaa kassavirtaa.
Palveluihimme kuuluu esimerkiksi maksumuistutuspalvelu, jonka tehtävänä on löytää ratkaisu nopeasti ja ennakoida suuremmat maksuvaikeudet. Toimeksiantajien luotonhallinta pysyy tehokkaana ja loppuasiakkaalle jää hyvä kokemus väliaikaisesta maksuviivästyksestä huolimatta.
Etsitkö luotettavaa ja palvelevaa perintätoimistoa?
Tavoitat tiimimme helposti sähköpostilla [email protected] tai voit jättää yhteydenottopyynnön helposti myös chatin välityksellä. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään luotonhallintaan ja saatavakantaan liittyvissä kysymyksissä.